Fler val

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag:

Bussrundtur bland spirande trädgårdar 2022 BOKNINGEN ÄR NU STÄNGD!

BOKNINGEN ÄR NU STÄNGD! VÄLKOMNA EN ANNAN GÅNG!

Nu finns chansen att uppleva Ölands underbara natur och spirande trädgårdar utan att belasta miljön lika mycket som om man reser runt i egen bil mellan sevärdheterna.

Lördagen den 14 maj är det dags för avgång för den första öländska resan i projektet Klimatsmarta resor i besöksnäringen. Projektet är ett samarbete mellan Ölands Turismorganisation, Ölands Skördefest, Astrid Lindgrens Värld och Glasriket. Projektets syfte är att undersöka möjligheterna att göra turistresor mer klimatneutrala genom att utnyttja befintlig kollektivtrafik vid resor och vid större evenemang, som Öland Spirar och Ölands Skördefest, anordna bussturer och ringlinjer mellan besöksmål. Resan under Öland Spirarhelgen och motsvarande under Ölands Skördefest i höst genomförs av de öländska bussbolagen Silverstrands Buss, Tomas Buss och medlemmar i föreningen Ölandsguiderna. Förutom att skona klimatet är det också en möjlighet för den som inte har bil att lättare ta del av det stora utbudet under evenemangen.

Lördagen den 14 maj.
Vi åker under en hel dag i modern buss med guide i den spirande öländska våren. Resan startar i Kalmar med hållplatser i Färjestaden och i Borgholm. Vi gör besök i Ölands Stenrike och två privata trädgårdar på förmiddagen. I Kårehamn, vid Ölands genuina östra kust, avnjuter vi en god lunch i hamnmiljö. På eftermiddagen besöker vi ytterligare tre privata trädgårdar innan vi vänder tillbaka efter en dag fylld av växtkraft, skönhet och sprudlande öländsk vår!

Med på bussen är Ölandsguide Annica Hedman, med trädgård som specialintresse. Annica berättar stort och smått om Öland längs vägen och vi kommer även få göra ett besök i hennes egen trädgård vid den gamla skolan intill kyrkan i Föra by.

Trädgårdar: Föra Trädgård i Föra by, Edins Lustgård i Djurstad, Tjusby Trädgård i Tjusby, Öppen Dammträdgård hos Ateljé Nyfiken i Bläsinge, Ateljé Himlavid i Bläsinge.

 

Öppettider: Lördag

Guidade turer • Öppen trädgård

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag: