Fler val

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag:

Borgholms slott 2022

Det är inte bara Öland som spirar utan även kärleken!
Drop in-bröllop lördagen den 14 maj

Som ett bidrag till Öland Spirar och alla giftaslystna par, erbjuder Borgholms kommun och Svenska kyrkan möjlighet till drop-in vigsel lördagen den 14 maj på Borgholms slott. 2019 var första gången denna aktivitet anordnades och då var det totalt 25 par som vigdes, fyra kyrkliga och 21 borgerliga.

Vi kommer att vara tre borgerliga vigselförrättare på plats på slottet. Har man legitimation, hindersprövning och vigselintyg med sig så viger vi dem direkt. Annars kan brudparen passa på att träffa oss vigselförrättare och planera för en vigsel senare under sommaren, säger Eva Wahlgren, vigselförrättare och en av initiativtagarna. Ansökan om hindersprövning och vigselintyg får man via Skatteverkets hemsida. Det skall finnas två vittnen över 18 år med under vigselceremonin. Har man inga vittnen med sig så ordnar vi det. Det är ett hedersuppdrag och man gör en betydelsefull insats för de som gifter sig,
säger Eva Wahlgren.

Det kommer även att finnas två präster och en ”pop-up-pastorsexpedition” närvarande på Borgholms slott under dagen. Vi finns tillgängliga för samtal och för kyrklig vigsel på slottet, säger Anna Lundin-Leander, kyrkoherde, Norra Ölands pastorat. Den unika och vackra miljön i Borgholms Slott är perfekt för er ceremoni. Brudpar och eventuella vittnen går in gratis på slottet dagen till ära.
Bröllopsgäster betalar inträde.

Lör 12:00-15:00
Varmt välkomna!
Läs mer på www.borgholm.se/drop-in-brollop/
Adress: Borgholms Slott
Ort: Borgholms
Öppettider: Lör 12:00-15:00

Upplevelser/Underhållning

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag: