Fler val

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag:

Ett anpassat Öland Spirar 13-16 maj 2021!

För nionde gången anordnade Ölands Skördefest helgen Öland Spirar; ett evenemang som öppnar dörrarna till Öland i maj. Våra besökare erbjöds aktiviteter runt om på ön som är förknippade med trädgård och uteliv. P g a pandemin var evenemanget anpassat efter de rekommendationer som gäller för Region Kalmar. Gå in och läs dem här på hemsidan under rubriken Covidinformation.

Temat för helgen är trädgård, naturupplevelser och lantliv. Över hela Öland erbjuds du som besökare aktiviteter i denna anda. Shoppa, ät gott och upptäck sevärdheter på vår fagra ö. Konst, musik och litteratur är kulturella inslag som kryddar din vistelse.

Bland orkidéer och fågelsång hittar du avkoppling och inspiration. Öland med sina självklara värden i landskapet som t ex Världsarvet på södra Öland, strandängar och stenkust är upplevelser du inte hittar någon annanstans.

När den öländska naturen spirar bjuder också många trädgårdar på sköna, grönskande upplevelser. Öppna trädgårdar är ett inspirerande inslag under helgen. I anslutning till flera av dem finns dessutom en ateljé intill, där du kan njuta av konst eller konsthantverk i alla de former.

Handelsträdgårdar och plantskolor på Öland är vid denna tiden på året sprängfyllda av inspiration och växtlighet till din egen trädgård.
Här kan du botanisera på egen hand eller få professionell hjälp, om du så önskar.

Det finns inte många, om några, platser som Öland när det gäller uppvisande av olika djurarter som du kan beskåda, klappa och till och med rida på under Öland Spirar.

Här finns möjlighet att hos våra deltagare uppleva Alpackor, Kameler, Kossor, Får, Hästar och Höns, för att nämna några.

Kika in på Ölandsguidernas program för helgen.

Det finns så mycket mer att berätta om Öland Spirar men i år är det anpassning och omtanke som går först i pandemins tider. Var rädda om er och varandra!

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag: