ÖLAND SPIRAR

Borgholms slott / Drop-in vigsel 2024

Gift er under Öland Spirar!

Kärleken spirar på Öland

Som ett bidrag till Öland Spirar och alla giftaslystna par, erbjuder Borgholms kommun och Svenska Kyrkan möjlighet till drop-in vigsel lördag 11 maj på Borgholms Slott, klockan 12-14.

Det är möjligt att välja mellan att viga sig borgerligt eller kyrkligt under dagen.

 – Det finns präst och en ”pop-up-pastorsexpedition” på Borgholms Slott under dagen. Vi finns tillgängliga för samtal och kyrklig vigsel, säger kommunikatörenAnna Fendin Ahlström, från Norra Ölands pastorat. Hon påminner också om att giltig hindersprövning måste tas med i pappersform, för att kunna genomföra den kyrkliga vigseln.

För den borgerliga vigseln finns vigselförrättare också på plats och ni bokar vigseln i vår e-tjänst som ni hittar på Borgholms kommuns hemsida. Där bifogar ni hindersprövning och vigselbevis. Till er dag behöver ni bara ta med legitimation – resten ordnar vi!

Ansökan om hindersprövning och vigselintyg får ni via Skatteverkets hemsida.

  • Den unika och vackra miljön på Borgholms Slott är perfekt för er ceremoni, säger slottschef Tommy Josefsson. Brudpar och eventuella vittnen går in gratis på slottet, medan bröllopsgäster betalar inträde. Har ni inga vittnen med er så ordnar vi det, jag kommer själv kunna bistå som vittne, dagen till ära!