ÖLAND SPIRAR

Om Öland Spirar

För tolfte gången anordnar Ölands Skördefest helgen Öland Spirar 2024; ett evenemang som öppnar dörrarna till Öland i maj. Våra besökare erbjuds aktiviteter runt om på ön som är förknippade med det äkta och genuina Öland.

Temat för helgen är trädgård, naturupplevelser, kultur, historia och lantliv. Över hela Öland erbjuds du som besökare aktiviteter i denna anda. Shoppa, ät gott och upptäck sevärdheter på vår fagra ö. Konst, musik och litteratur är kulturella inslag som kryddar din vistelse. Guidningar i historiska miljöer och i vårt fantastiska landskap är stående inslag i evenemanget.

Bland orkidéer och fågelsång hittar du avkoppling och inspiration. Öland med sina självklara värden i landskapet som t ex Världsarvet på södra Öland, strandängar och stenkust är upplevelser du inte hittar någon annanstans.

När den öländska naturen spirar bjuder också många trädgårdar på sköna, grönskande upplevelser. Öppna trädgårdar slår upp sina grindar. I anslutning till flera av dem finns dessutom en ateljé intill, där du kan njuta av konst eller konsthantverk i alla de former.

Handelsträdgårdar och plantskolor på Öland är vid denna tiden på året sprängfyllda av inspiration och växtlighet till din egen trädgård. Här kan du botanisera på egen hand eller få professionell hjälp, om du så önskar.

Gårdsbutikerna har fyllt sina hyllor med vårens primörer och du är välkommen in att handla! Restauranger och caféer erbjuder Spirar-menyer och i butikerna lockar med vårens och sommarens nyheter.

Det finns inte många, om några, platser som Öland när det gäller uppvisande av olika djurarter som du kan beskåda, klappa och till och med rida på under Öland Spirar. Här finns möjlighet att hos våra deltagare uppleva Alpackor, Kameler, Kossor, Får, Hästar och Höns, för att nämna några.

Vårt påbörjade samarbete med Världsarvet på södra Öland fortsätter och vi kan därigenom erbjuda fler guidningar och utflykter i Ölands unika natur.

Känn er varmt välkomna till en ny vår med oss 2024!