ÖLAND SPIRAR

Guidad Bussrundtur 13 maj 2023 / NU ÄR ANMÄLAN STÄNGD!

Välkommen på en NY tur i Ölands spirande trädgårdar!

Vill du gärna åka runt och delta i aktiviteterna under Öland Spirar men saknar bil? Eller tycker du att det inte känns bra att köra själv av klimathänsyn? Kanske vill du bara ha det bekvämt och få upplevelser och mat serverade under en hel dag i Ölands vackraste tid?

Välkommen på en NY tur i Ölands spirande trädgårdar lördag 13 maj!

Trädgårdarnas Öland har fått strålkastarljuset på sig i vår då journalisten och tv-kändisen Gunnel Karsson tillsammans med fotografen Emmi Roosling har givit ut en bok om öländska trädgårdsrum.

Många av de rum de besökt är privata och bara öppna vid några få tillfällen per år. De kan också vara lite svåra att hitta. Vad passar bättre då än att åka buss mellan trädgårdarna, både de privata och de som har öppet oftare?

Vi upprepar förra årets succé med en dag fylld av växtkraft, skönhet och sprudlande öländsk vår tillsammans med trädgårdsnördiga Ölandsguiden Annica Hedman i en bekväm buss säkert rattad av Silverstrands Trafik.

Nya trädgårdar och besöksmål väntar, vi kommer att åka söderut, genom Världsarvet Södra Ölands Odlingslandskap. Annica berättar stort och smått om Öland längs vägen. Vi besöker en av de mest kreativa byarna på östra sidan av Öland, Dyestad.

Där får vi god mat, vi får uppleva konst, djur och fantastiska trädgårdar innan vi avslutar med ett besök i Sollidens slottspark.

Trädgårdsrum: Den Hemliga Trädgården, Mirabellgården, Kalm Taste, Tränks Trädgård, Hemligheten, Sollidens slottspark och kanske några till…

Avgångstider 

8.15      Borgholm (ICA)

9.15      Kalmar (Ölandskajen)

9.40      Färjestaden (Paradisverkstaden)

Återkomsttider

16.00      Borgholm (ICA)

16.45      Färjestaden (Paradisverkstaden)

17.00      Kalmar (Ölandskajen)

Med reservation för oförutsedda händelser.

Minst 40 personer krävs för resans genomförande. Max antal 50 personer.

I priset 680:-/resenär ingår följande:
Bussresa
Guidning
Lunch
Entré Solliden

Betalning sker till bankgiro 5192-4348 eller Swish 123 222 02 67

Prisökningen från 2022 beror på kostnadsökningar på mat och transport, att inget projekt subventionerar resan och entré till Solliden.

 

Guidad bussrundtur Öland Spirar 2023

Anmälan guidad bussrundtur

Namn(Obligatoriskt)
Påstigningsplats/Avgångstider(Obligatoriskt)
Mat