ÖLAND SPIRAR

Res klimatsmart under Öland Spirar!

Du vet väl att du kan resa klimatsmart på Öland på flera sätt? Det finns tankstationer för biogas i Färjestaden och Mörbylånga och du kan ladda din el-bil på flera platser från Byxelkrok på norra Öland till Södra Möckleby i syd. Du hittar alla tankställen och laddstationer i appen Tanka Grönt. I Kalmar finns flera biluthyrare som erbjuder fossilbränslefria fordon.

Ett hett tips är att resa med buss 101 mellan Kalmar och Borgholm eller 105 mellan Kalmar och Mörbylånga, som går minst en gång i timmen. Köp en 24-timmarsbiljett så kan du kliva av och på så många gånger du vill längs med vägen! Du hittar tider och priser på Resor i Kalmar län | Kalmar länstrafik (kalmarlanstrafik.se). Om du vill ta dig lite längre än bussarna går kan du hyra en cykel vid någon av busstationerna och trampa ut på egna äventyr! Du hittar tips på fina cykelrundor och cykeluthyrare här: Cykelrundor för hela familjen | Öland (oland.se)

Klimatsmarta resor i besöksnäringen i Småland och på Öland är ett samarbetsprojekt mellan Astrid Lindgrens Värld, Glasriket, Region Kalmar län och Öland, med delfinansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet vill utveckla fler klimatsmarta resor inom besöksnäringen som är tillgängliga för alla och vi ska därför testa, utvärdera och sprida lösningar för klimatsmart och attraktivt resande till och på Öland.